eRapport

3 tesla magnetresonanstomografi maskin

Prosjekt
Prosjektnummer
2006264
Ansvarlig person
Ole A. Andreassen
Institusjon
Oslo universitetssykehus HF
Prosjektkategori
Forskningsprosjekt
Helsekategori
Mental Health
Forskningsaktivitet
2. Aetiology
Rapporter
2009
Målet med prosjektet var å kjøpe inn og etablere 3 Tesla magnetresonanstomografi maskin til forskning. Denne ble installert Oslo universitetssykehus HF og har vært i full funksjon siden januar 2007, og en rekke forskningsprosjekt er gjennomført.Midlene fra Helse SørØst ble benyttet som delfinansiering av en 3 T magnetresonanstomografi (MR) maskin. Ellers bidro Oslo universitetssykehus, Universitetet i Oslo (UiO), samt Norges Forskningsråd. Magneten ble installert på Nevroradiologisk avdeling, Oslo universitetssykehus HF høsten 2006, testet og optimalisert, og har vært i full funksjon siden januar 2007. MRI utstyret driftes av Oslo universitetssykehus, og brukes delvis til vanlig klinisk virksomhet på sykehuset, men det er avsatt minimum 50 % av tiden til forskningsaktivitet. Det er opprettet en styringsgruppe med representanter fra UiO, Oslo universitetssykehus og Helse Sør Øst, for å styre forskningsaktiviteten. Utstyret har gitt umiddelbar nytte. Gjennom MR miljøet i TOP-studien, er det nå to postdoktorprosjekt og fem doktorgradsstipendiatprosjekt som bruker magneten. I tillegg er det igangsatt flere doktorgradsprosjekt innen nevroradiologi, nevrologi, ortopedi og geriatri, slik at det nå er konkurranse om forskningstiden. Utstyret har nå vært i drift i tre år, og drifts- og ytelsesmessig har magneten svart til forventningene. MR er en helt nødvendig teknikk i moderne nevropsykiatrisk forskning. Den muliggjør studier av hjernens funksjon og struktur. I tillegg finnes store bruksområder innenfor hjerte/kar, ortopedi og basalforskning. MR-teknikk er viktig for klinikknær translasjonsforskning, som passer bra med forskningsstrategien til det medisinske fakultet og Helse SørØst. Man går fra kliniske fenomen direkte til mekanismestudier.
2007
Målet med prosjektet var å kjøpe inn og etablere 3 Tesla magnetresonanstomografi maskin til forskning. Denne ble installert Ullevål universitetssykehus HF og har vært i full funksjon siden januar 2007, og en rekke forskningsprosjekt er igangsatt.Midlene fra Helse SørØst ble benyttet som delfinansiering av en 3 T magnetresonanstomografi (MR) maskin. Ellers bidro Ullevål Universitetssykehus, Universitetet i Oslo (UiO), samt Norges Forskningsråd. Magneten ble installert på Nevroradiologisk avdeling, Ullevål universitetssykehus HF høsten 2006, testet og optimalisert, og har vært i full funksjon siden januar 2007. MRI utstyret driftes av Ullevål universitetssykehus, og brukes delvis til vanlig klinisk virksomhet på sykehuset, men det er avsatt minimum 50 % av tiden til forskningsaktivitet. Det er opprettet en styringsgruppe med representanter fra UiO, Ullevål universitetssykehus og Helse Sør Øst, for å styre forskningsaktiviteten. Utstyret har gitt umiddelbar nytte. Gjennom MR miljøet i TOP-studien (Aker, Ullevål, Diakonhjemmet, UiO), er det nå to postdoktorprosjekt og tre doktorgradsstipendiatprosjekt som bruker magneten. I tillegg er det igangsatt flere doktorgradsprosjekt innen nevroradiologi, nevrologi, ortopedi og geriatri, slik at det nå er konkurranse om forskningstiden. Utstyret har nå vært i drift i ett år, og drifts- og ytelsesmessig har magneten svart til forventningene. MR er en helt nødvendig teknikk i moderne nevropsykiatrisk forskning. Den muliggjør studier av hjernens funksjon og struktur. I tillegg finnes store bruksområder innenfor hjerte/kar, ortopedi og basalforskning. MR-teknikk er viktig for klinikknær translasjonsforskning, som passer bra med forskningsstrategien til det medisinske fakultet og Helse SørØst. Man går fra kliniske fenomen direkte til mekanismestudier.

eRapport er utarbeidet av Sølvi Lerfald og Reidar Thorstensen, Regionalt kompetansesenter for klinisk forskning, Helse Vest RHF, og videreutvikles av de fire RHF-ene i fellesskap, med støtte fra Helse Vest IKT

Alle henvendelser rettes til eRapport

Personvern  -  Informasjonskapsler