Smart digital helsekommunikasjon - utvikling av et undervisningsopplegg for helsearbeidere.
- Prosjektnummer
- 90158400
- Ansvarlig person
- Heidi Gilstad
- Institusjon
- NTNU, Fakultet for medisin og helsevitenskap, INB
- Prosjektkategori
- Flerårig prosjekt
- Helsekategori
- Generic Health Relevance
- Forskningsaktivitet
- 8. Health Services
MOOCen og forskningsprosjektet har brukerfokus på henholdsvis pasienter og helsepersonell. Målet er å utvikle et undervisningsopplegg som gjør at helsepersonell skal bli bedre på å kommunisere med pasienter digitalt, ved at de har større metabesvissthet om hva kommunikasjon er, og hvilke kognitive og praktiske verktøy de kan bruke i de ulike kommunikasjonssituasjonene. Dette vil komme pasientene til gode.
I løpet av 2017 og 2018 har vi gjennomført to workshops med brukere av tjenesten, med henholdsvis ca 25 og ca. 70 deltagere. Tilbakemeldingene var at de syntes det var meningsfult å bidra til å bedre kommunikasjonsløsninger mellom framtidas tjeneste og pasienter. Det samme sier informantene som vi har intervjuet.
Prosjektet vil fremme den digitale kommunikasjonen mellom pasienter og helsepersonell, med forankring i brukernes behov og preferanser. Så langt har vi vært i dialog med et antall informanter som uttrykker seg positivt om hvilken effekt prosjektet kan ha for deres tilgang til helsetjenesten.
- Cathrin Brøndbo Larsen Doktorgradsstipendiat
- Martha Rice Skogen Forsker
- Monica Rian Prosjektdeltaker
- Anita Das Postdoktorstipendiat
- Berit Johanne Brattheim Prosjektdeltaker
- Pieter Jelle Toussaint Prosjektdeltaker
- Arild Faxvaag Prosjektdeltaker
- Heidi Gilstad Prosjektleder
eRapport er utarbeidet av Sølvi Lerfald og Reidar Thorstensen, Regionalt kompetansesenter for klinisk forskning, Helse Vest RHF, og videreutvikles av de fire RHF-ene i fellesskap, med støtte fra Helse Vest IKT
Alle henvendelser rettes til Helse Midt-Norge RHF - Samarbeidsorganet og FFU